Juli bericht 2
Blijf op de hoogte en volg Peter
20 Juli 2008 | Israel, Jeruzalem
Zoals het er nu naar uitziet is dit mijn allerlaatste postbericht online vanuit Israël. Een aantal onder u zullen dik tevreden zijn een aantal anderen iets minder misschien.. Maar ut is een feit, ik kan er niets meer aan veranderen :).
Vandaag ben ik samen met Guy naar Massada (metsada – Hebreeuws) gegaan in het "midden" van de woestijn.. Tering wat heet... Ik bedoel.. Kon die beste joker (ik refereer aan Herodus de grote) geen geschiktere plaats vinden voor een paleis/ fort. Ut antwoord is hoogstwaarschijnlijk "nee", anders had die beste bocher zijn shtub wel anders neer gezet.. Ja, dat denk ik dan.
In elk geval... 6:30 opgestaan om vervolgens om 12:00 aan te komen en rond te banjeren in dit fort. Je kon er op twee manieren opkomen 1) lopen via "ha-shvil ha-nachash" (de slangenroute) of 2) via de kabelbaan.... Het zal niemand verbaast hebben dat ofschoon mijn atlethische fysiek *Proest* ik de kabelbaan verkoos over het verdampen op een pad dat ik weet niet hoeveel meter omhoog leidde.
Boven aangekomen wat enige vergezichtjes geschoten met mijn Olympus fotocamera (zoals u dat kunt zien).. Meeste foto's zijn in het noordelijke paleis gemaakt.. Het westelijke paleis was vanwege archeologische opgravingen gesloten.
Na fijn rondgebanjerd te hebben, wat kiekjes gemaakt te hebben van de dode zee die even verderop lag, zijn we fijn huiswaarts gekeerd.
Liebe menschen nog zo'n drie dagen en een beetje ben ik weer in Nederland. Als ik het goedbegrijp zal er geen zon zijn. En geen warm weer. Eerlijk gezegd weet ik niet of dat slecht is, maar dat hoort u later wel van me :).
Wat het vervolg van mijn cijfertjes betreft: de twee overgebleven docenten (die mijn werkstukjes moeten nakijken) zijn ernstig laat met het doorgeven van mijn cijfer. Ik weet dus ook nog niet wat voor cijfer ik van hen mag verwachten. Voor Akkadisch heb ik in ieder geval een 9,4 maar ook dat cijfer is nog niet officieel bijgeschreven.. En dat vind ik toch wat teleurstellend.
Houdoe en tot ziens in Nederland,
P.S.
Reageer toch vooral allen op deze laatste post.. Het kan wel zo zijn dat ik er niet meer schrijf, ik lees uw reacties toch zeker.
20 Juli 2008 - 18:21
Rianne:
Wat is er mis met een beetje zon?? De zon mag hier van mij wel weer gaan schijnen hoor... Maar goed, ze hebben beloofd dat het komende weer zomer gaat worden in Nederland, dus je boft ;).
In ieder geval... ehm had Herodes wel een koekje voor je bij de thee?? Of is dat meer iets voor de moderne mens :S, misschien hielden ze toen meer van ehm... zandtaartjes bij de thee ofozo, misschien, denk ik, eventueel.. ach ik noem ook maar een zijstraat natuurlijk!
Wat een hoop zand trouwens, ik kan me inderdaad betere plekken bedenken voor een paleisje, ik zou het wel weten :D
Hey broertje mij, nog even en we kunnen weer samen aan de chocoladetaart ;), ik verheug me er nu al op :D -
20 Juli 2008 - 19:06
Ralph:
Hi Petertjes!
Je laatste berichtje alweer! Jaartje is rap gegaan, denk?
Heel goed dat je de kabelbaan verkozen hebt. Had idd ook niet anders verwacht ;)
Als het goed is, wordt het mooi weer als jij terug komt, dus waarschijnlijk rekenen ze er hier op dat jij het mooie weer meeneemt :)
't Zal toch mooi zijn als je voor donderdag al je cijfertjes hebt.
Well...goeie terugreis alvast en tot maandag dan :)
Kuzz,
R! -
21 Juli 2008 - 18:40
Altminirskski:
Oi Rebbe, dat massada daar heeft d'n Flap Yoessoef toch ook nog leuk over geskrieuwe? Heel verstandig, die kabelbahn, daar hadden de Römer destijds ook ongetwijfeld de voorkeur aan gegeven.
Donderdag alweer wieder mal heim ins Reich :D !
Als de securitate van t fladderveld je niet vasthoudt omdat je beter jids spreekt dan zijzelf. -
22 Juli 2008 - 20:50
María:
schiet nou maar op met terug komen, wordt een beetje moe van het wachten.
En zon of geen zon, ik ben er dus het is altijd lekker. xx