Feb. bericht 1

Blijf op de hoogte en volg Peter

14 Februari 2008 | Israel, Jeruzalem

Winter- zomer – winter
Ziek – beter – ziek
Geen extra taalcursus – wel extra taalcursus – geen extra taalcursus – wel extra taalcursus
Geen college – wel college – geen college – misschien college

En meer yidse vindingen voor lieden die niets beters te doen hebben dan "luie menschen" achter de broek te hobbelen – WHY ME!!!.

He lieve kijkbuisvrinden en vrindinnen, familie en andere evt. Belangstellenden ende ramptoeristen. Februari is de maand die de helft van mijn verblijf hier in Israël markeert.... Volgens mij zit ik officieel al over de helft zelfs want ik heb acht maanden gehad en ik moet er ongeveer nog 4 (deze maand niet meegerekend). Er is een tentamen week gepland van 22 tot en met 26 juni en niet veel later wil ik dan toch wel in Nederland zijn. Nu weet ik ook wel dat voor een aantal vakken er papers geschreven dienen te worden – die mijn veblijf wellicht met een paar kleine weekje doet verlengen..... Dus als uiterste datum probeer ik 18 juli aan te houden.... We moeten maar zien wat er van terecht komt.

Ik heb een hele tijd niets meer op deze site gezet. De redenen daarvoor zijn wat meervoudig. Aan de ene kant lopen de reactie terug (en dat vind ik persoonlijk ERG jammer), daarnaast had ik er best wel een beetje genoeg van om het continu over de staking en de lakse houding te hebben van lieden hier in Israël.

Het Israëlische winterweer is apart. Eind januari was het koud en regenachtig, begin februari (toen mijn zusje bij me was) warm (tot 25 graden) en zonnig en nu is het weer regenachtig en voorspellen ze sneeuw in Jeruzalem... Ut is me toch wat!!!.

Met mij ongeveer het zelfde. Ik was gezond ;) zelfs toen het koud was, maar toen Jasper langs kwam (een vriend uit Nederland) was het 5 dagen zonnig (en toen werd ik dus ziek. Toen hij weg was werd ik weer beter. Toen zusje mij langskwam in Februari was het allemaal koek ende ei maar zo halverwege de week begin ik weer zwak ziek ende misselijk te worden.

Ik moet aan het einde van de maand twee tentamens inleveren: Sumerisch en een literatuurpaper. Sumerisch is (ongeveer) af maar wil ik nog nalopen op sneaky-heden. En het paper voor dat literatuurcollege is voor de helft af maar ik zit vast en omdat ik nu weer kotsie kotsie ben, gaat het schrijven not from a leien roof – relatief KUT dus.

Omdat ik mijn ptor (vrijstelling) heb gehaald in het Hebreeuws (-WHOOPY) hoef ik officieel geen Oelpaniem (taalcursussen) te volgen... MAAAR omdat de staking een halfjaar duurde en ik eigenlijk maar 1 college (Sumerisch) in het Hebreeuws kreeg aangerijkt merkte ik gewoon dat mijn taalvaardigheid ontzettend hard terugloopt (ik zit immers hele dagen op school.. en in aanraking met de inboorlingen kom ik nauwelijks). Ik heb daarom dus verzocht om een extra taalcursus voor types die een ptor hebben (voor types zoals ikzelf dus). In beginsel waren er geen cursussen voor ons...... Totdat ik "per ongeluk" op school kwam en een briefje zag hangen "kitah post-ptor" (klas voor post-ptor).. Toen dacht ik.. Ja... HALLO!!! Now breaks my wooden shoe (nu breekt mijn klomp). Ik dus een mail sturen naar luie Iris (officieel heet ze gewoon Iris.. Maar ik vind dat ze gewoon zo'n titel inmiddels ruim verdient heeft). Zij stuurt me natuurlijk (bijna gelijk) een mailtje terug met de mededeling.. "Hey Peter, moet je raden..... Ik zag het ook pas vandaag" (*zucht* dacht ik dan).

Na nog eens een week doorinformeren (en weer *zucht*) las mijn oog dat ik dan 900 anglo-amerikanische dollaren zou motten dokken... eh... Ik dacht het niet he... Dus ik weer naar Iris... "Yoh jij – laat maar zitten".

Krijg ik vorige week een mailtje van haar... Dat er weer zo'n cursus komt in de lente (lees: begin Maart) voor een maandje of 2,5 en dan hoef ik niets te betalen.. (ik denk dan.... HAD HET DAN GELIJK GEZEGD- MUTS!!).. Maar eh.. Ik kon me inhouden ;).

Enniehoe.. ik heb een cursus definitief geschrapt van mijn lijst.. een officiele tweede semester college zal gaan volgen.. En van dat intertekstualiteitscollege is het nog niet zeker of ik dat zou kunnen houden.. WORDT VERVOLGD.

• 14 Februari 2008 - 12:53

Kleintje:

Jammer geen belanstelling meer voor jou.
    Wij wel hoor ik wilde gaan koffie drinken maar dat is een beetje ver

Liefs van ons Kleintje

• 14 Februari 2008 - 12:54

Peter:

Kom maar... Geef even aan hoe laat je er bent.. Zorg ik dat de koffie klaarstaat ;)

• 14 Februari 2008 - 13:16

Zusje Jou:

Hey broertje mij,

Nou ehm.. voor zover ik het je afgelopen week net gezegd heb.. Go for it!!

Ik vond het boel gezellig!!

Ik zie dat je de denker hebt geplaatst ;)

Boel veel liefs

• 14 Februari 2008 - 18:52

Oude Meneer:

't Is ook altijd wat he... heb je geen hayfever, heb je wel jewfever. Daar helpt alleen een dutch treat tegen met veel younever. Wat weer betreft mis je hier ook niets.

Stuur die vastloper maar eens via de meel, zal ik eens kijken of er nog ergens een sleepkabel en lier aan vast te knopen valt.

Enneh, die gratis cursus maak je ze tuluk afhandig. Hadden ze maar niet moeten steken.

• 17 Maart 2008 - 20:02

Ralph:

Ey Peter!
    Nou..ik krijg natuurlijk geen fotinacties meer over je verhaaltjes. Maar zal nu wel eventjes vaker kijken.
    Ben blij dat het gezellie was met je zussie! Gelukkig dat je toen niet ziekies was.
    Beetje jammer ook weer van luie I. Je hebt er weer bar weinig aan :(.
    Zo..en dan ga ik nu even bericht 2 lezen.
    Grtz,

Augustus bericht 2

05 Augustus 2007

Augustus bericht 1
Peter

Nou, het is dan maandag vandaag. Met donderdag meegerekend ben ik dus toevallig tien dagen weer in Israël.... Of ik nieuws heb? Nou ja, ik ben nog niet buiten geweest (los van een loopje naar de winkel om wat water te kopen). Vandaag ga ik naar buiten, om even een rondleiding door mijn nieuwe appartement (vanaf 1 augustus) te krijgen. Waarom ben ik dan in godsnaam (gezien de temperatuur van 30 graden en een strand op nog geen 15 minuten lopen, nou goed dan een half uurtje, maar nog steeds niet erg ver weg) nog niet buiten geweest? Het begint met een S en eindigt op criptie ... Ik heb net hoofdstuk 2 afgerond, vandaag hoofdpijn dus de rest komt morgen wel. Maar buiten al dit guitigs... De reis naar Israël was weer ouderwets met obstakels... .. Kreeg (zoals altijd met een el 'al vlucht vanuit Nederland) een extra controle. Daar zaten dus meer Nederlands waaronder een of andere maffe christelijke theologie student uit Groningen.. En tot overmaat van ramp zat hij uiteindelijk in het vliegtuig dus maar een stoel van mij verwijderd.. Ik denk dan.. 'krijg nou toch het heen en weer'... gelukkig duurt zo'n vlucht niet veel langer dan 4 uur en 10 minuten.. zodat de 'verplichte' beleefdheid niet langer kan duren dan dat.

Actief sinds 20 Juli 2006
Totaal aantal bezoekers 20384