Mei bericht 1

Blijf op de hoogte en volg Peter

02 Mei 2008 | Israel, Jeruzalem

Beste Leute.. Is het potverdikkie al weer twee maanden geleden sinds mijn laatste bericht hier op Rebbepjrkwaarde****hangjenuweeruitpuntnl.... Een mooi contrast met vorig semester waar ik ogenschijnlijk zeeën van tijd had tegenover dit semester waar ik zeven vakken met een punten equivalent van drie jaar studie in Nederland te verwerken heb.

Ik ben inmiddels begonnen met het herschrijven van mijn Bachelorscriptie in het Hebreeuws... Incl. een uitgebreidere bronnenstudie kom ik vooralsnog enkel op een versterking van datgene wat ik al reeds beweerd had. Met andere woorden ik heb nog geen 'bewijs' gezien dat de opmerkingen van mijn docent (die stelde dat mijn conclusies niet juist waren) gegrond zijn.

Het is wel leuk om te lezen dat andere onderzoekers op basis van andere bronnen eigenlijk tot dezelfde conclusies komen als ik.

Mijn docent (Muzicologie van de Hebrew-U) heeft het idee opgevat om mij meer te bekwamen op het gebied van de klassieke muziek in het algemeen en op het gebied van de "joodse" Barok en Renaissence in het bijzonder. Hij zegt dat je op basis van de melodie (partiture) kan horen uit welk jaar een bepaald muziekstuk komt. Ik ben benieuwd wat zijn plannen zijn :).

Ja de conclusie wordt wel: Als mijn beste docent in Nederland echt denkt dat hij mij goed heeft begeleid..... Dan is deze begeleiding (na slechts de 2e keer dat ik hem heb gezien) verre weg exellent te noemen....Zelfs als zou hij nu mij uitlachen en vingerwijzen en het papier tot vod degraderen en in den prullenmand werpen.

In ennie ievent... Ik heb een boek te leen gekregen om te lezen over de geschiedenis van de Hebreeuwse dichtkunst en het Hebreeuwse drama.... een leuk boek :)... Voor degene die nog ideeën willen opdoen voor mijn verjaardag of bachelor-kroning :).

Met de andere colleges gaat het voorlopig best aardig. Ik heb dus die post-vrijstellings-cursus voor modern Hebreeuws.. En tesamen met die scriptie in het Hebreeuws kom ik nu wel aan het oefenen toe ;).. Maar ik ben wel een hoop verloren aan woordenschat. Akkadisch weet ik niet hoe dat gaat worden.. Dat is iets wat na het tentamen moet blijken. Het college over het Hebreeuws uit de eerste en tweede tempelperiode gaat wel goed en wordt ook goed afgesloten.

We moeten het maar zien.. In iedergeval 1 volledige maand (deze maand Mei) dan een toetsmaand (Juni) en dan al weer op hoes oan (zoals die maffe lieden in het noorden des lands des koninkrijks zeggen).

Hoe gaat het bij jullie?

• 02 Mei 2008 - 07:40

Ouwemeneer:

Hij leeft nog!

Dus behalve semitoloog wordje ook semimuziektoloog... wie had dat gedacht een klein jaar geleden.

• 02 Mei 2008 - 23:45

Zusje Jou:

Hey jij,

Goed weer wat van te horen. Al met al klinkt het in ieder geval alsof je reis toch niet voor niks is geweest ;)

Nog even broertje en dan ben je weer gezellig thuis!

• 04 Mei 2008 - 02:12

Kleintje:

Fijn om weer eens je te zien.
    Ook fijn om te horen dat het nog maar even duurt voor dat je weer in het land van hooikoorts zit. Hou nog even vol.

Kleintje

• 04 Januari 2022 - 14:02

Julia Veerling:

Hoi Pieter,
    Dit is een oud reisverslag, maar toch probeer ik je op deze manier even te pakken te krijgen. Zou je me ,als je dit nog eens leest, kunnen bellen op 0624719342?
    Dan zou ik je je mooie viooldekentje terug kunnen sturen.
    Hoop dat t goed met je gaat, Julia

Verslag uit: Israel, Jeruzalem

Augustus bericht 2

05 Augustus 2007

Augustus bericht 1
Peter

Nou, het is dan maandag vandaag. Met donderdag meegerekend ben ik dus toevallig tien dagen weer in Israël.... Of ik nieuws heb? Nou ja, ik ben nog niet buiten geweest (los van een loopje naar de winkel om wat water te kopen). Vandaag ga ik naar buiten, om even een rondleiding door mijn nieuwe appartement (vanaf 1 augustus) te krijgen. Waarom ben ik dan in godsnaam (gezien de temperatuur van 30 graden en een strand op nog geen 15 minuten lopen, nou goed dan een half uurtje, maar nog steeds niet erg ver weg) nog niet buiten geweest? Het begint met een S en eindigt op criptie ... Ik heb net hoofdstuk 2 afgerond, vandaag hoofdpijn dus de rest komt morgen wel. Maar buiten al dit guitigs... De reis naar Israël was weer ouderwets met obstakels... .. Kreeg (zoals altijd met een el 'al vlucht vanuit Nederland) een extra controle. Daar zaten dus meer Nederlands waaronder een of andere maffe christelijke theologie student uit Groningen.. En tot overmaat van ramp zat hij uiteindelijk in het vliegtuig dus maar een stoel van mij verwijderd.. Ik denk dan.. 'krijg nou toch het heen en weer'... gelukkig duurt zo'n vlucht niet veel langer dan 4 uur en 10 minuten.. zodat de 'verplichte' beleefdheid niet langer kan duren dan dat.

Actief sinds 20 Juli 2006
Totaal aantal bezoekers 20381