Augustus bericht 2
Blijf op de hoogte en volg Peter
15 Augustus 2007 | Israel, Jeruzalem
Ik heb net een 'pita-broodje' met choco-pasta naar binnen gewerkt nadat ik mijn hoofd een uurtje te ruste had gelegd. 5:50 Uur iedere morgen opstaan doet op de een of andere manier meer met je dan je zo zou willen.
Twee weken Oelpan Kayits (zomer-Oelpan) zitten erop en er is zowaar structuur in de lessen gekomen :). Deze structuur is heel simpel - 4 dagen per weken worden wij gebombardeerd met huiswerk (van dat inhumane soort en dito hoeveelheid) om vervolgens op donderdag een 5 uur durend tentamen te hebben.
Mijn cijfers tot nu toe zijn:
Werkwoorden 'nif'al - onregelmatig': 8,8
Woordenschat wetenschappelijke teksten en linguistiek: 9,0
Opstel 'inburgering en taalbeheersing': 8,6
en Israelische literatuur: 10,0
Maar goed dit is op basis van het allereerste begin. We moeten maar even zien hoe het verder gaat.
Wat betreft mijn (bachelor)Scriptie. Mijn docent heeft elke afspraak die wij met elkaar hebben gemaakt aan zijn laars gelapt en vervolgens schrijft hij zijn wangedrag toe aan het feit dat ik geen 'perfect-academische scriptie' heb geschreven.
Daarbij gaat de beste mongool met een iq van een dwerghamster en de diepgang van een zwaar opgepompte rubberboot gemakshalve voorbij aan het voorgaande:
1) Zonder colleges en of lessen in het schrijven van een bachelorscriptie, kan ik niet weten hoe ik er een moet schrijven.
2) Als hij mij niet op de hoogte stelt van zijn methoden dan ... (zie boven).
3) Als hij niet in gaat op mijn vragen over "hoe een scriptie te schrijven"... (zie boven).
4) Als hij niet meer nakijkt dan alleen de inleiding (de eerste 2 pagina's van een totaal aan 32)... (zie boven).
Nou goed.. Ik heb hem dus gezegd dat ik hoop dat in de toekomst deze problemen zich niet meer voordoen... Maar ja, wat zegt de hooghartige genitale wrat tegen Peter? "Je hebt een goede begeleiding gehad".
Deze uitspraak lijkt me HET bewijs dat de beste man zijn goedwijs helemaal kwijt is.. Het wordt tijd dat iemand hem helpt zoeken of dat de beste man lekker naar Thailand gaat emigreren om daar de plaatselijke jeugd te verpesten met zijn aanwezigheid.
Andere chafatsee Chashoed :)
Eerst even een kleine beginnerscursus Hebreeuws en Israelische 'cultuur'.
1) cheffets = ding, object, voorwerp.
2) Chashoed = verdacht.
Cheffets Chashoed (enk v.)/ Chaffatsee Chashoed (M v.)= Verdacht(e) Paket(jes).
Gister kwam ik 2 uur later thuis nadat op de route van Har hatsofim (de Universiteit) naar het centrale bus-station een 'verdacht paketje' was gevonden. Ter gelegenheid daarvan werden wij getracteerd op een ritje door een klein stukje 'Arabisch-Jeruzalem'.
En vandaag?
Straat afgezet voor mijn huis vanwege 'dito' probleem.. Bom-robots en alle koetoeboesoek die je je maar kunt voorstellen werden er uit de kast gehaald om een rugzak (zo bleek later) vol met papier en kantoorspullen op te blazen.
Maar goed - Beter loos alarm en ter plaatse dan een echt gevaarlijke 'content' en geen plisie in de buurt die het netjes voor je komt opblazen.
De Smeris was weer braaf... Maar Peter is Geirriteerd... en wil een zekere Shlomo op zijn babbel-keu voor zijn verjaardag.
*** Kabeltjes van mijn foto-toestel zijn nog niet gearriveerd, foto's moeten dus nog maar even wachten ***
15 Augustus 2007 - 20:33
OmeSjon:
Woordenschat wetenschappelijke teksten en linguistiek: 9,0.
Aheum. Mesjoggene Schleauwmeauw kan dat in zijn beutel stichen. Deze altminirsksky is trots op z'n Pjrk. Ook wat betreft de ander cijfers.
Maar het belangrijkste is dat je masterinschrijvingen safe zijn en je niet pour la violon du chat in jiddenlân tussen de kafferse chassidim zit of hoe die louche bekkesen heten mogen ';-)
16 Augustus 2007 - 13:05
Kleintje:
Kleintje is trots hoor ga zo door
Gisteren zijn wij nar nel geweest nog gefeliteerd met je tante
Ik Mis je Kleintje -
16 Augustus 2007 - 22:05
Dwergwerper:
Oef..die cijfers..wat goed (Y)! Ik denk dat die 'goede begeleider' van je klaar is voor zijn pensioen ofzo. Wat een mafkees :s.
Vandaag geen pakketjes meer gevonden of tot 'boem' gebracht? We wachten met smart op de foto's (ik wel iig).
Oh..en nog gefeliciteerd met je tante :).
Tsjiau!